פורום מוסדות התרבות הוקם בשנת 2007 וחברים בו כיום למעלה מ- 150 מוסדות וגופי תרבות ואמנות מכול התחומים ומכל רחבי הארץ. הפורום הוא גוף משפטי מלכ"ר. המוסדות וגופי התרבות הם החברים בעמותה ונציגיהם משתתפים באסיפה הכללית וחברי ועד העמותה.
היעדים של הפורום הם: לחזק את מעמדה של התרבות כתשתית חיונית בסיסית של החברה, להגדיל את התקציב של התרבות בהתאם לאמנת אונסקו, ולרמה הנהוגה ברוב מדינות אירופה בהם תקציב התרבות עומד על 1% מתקציב המדינה.
הגדלת אחוז התמיכה הממשלתית במוסדות באירופה עומד בין 50% – 90% מהתקציב השנתי של המוסד, בארץ במדינה משתתפת בסביבות 20-30 אחוז בלבד. להקל את הליך הגשת הבקשות וקבלת התמיכות, לצמצם את הבירוקרטיה, לקדם את החינוך לתרבות, לשמור על חופש היצירה וחופש הביטוי. לקדם את חשיפת היצירה המקורית בעולם כולו.
לקידום מטרותיו פועל הפורום בשוטף לאורך כל השנה עם משרד התרבות והספורט, משרד האוצר על אגפיו השונים, משרד המשפטים ומשרד החוץ. בנוסף משתף פעולה עם איגודי וארגוני האמנים והיוצרים השונים, כולל מרכז השלטון המקומי, ואיגוד מנהלי תרבות ברשויות.
לצד הפורום פועלים: פורום יושבי ראש של ההנהלות הציבוריות, פורום מנהלים טכניים ופורום מנהלי שיווק במוסדות.